Heerlijk uit de wind en in de zon heb ik een stuk tekst uit School-Idyllen van Top Naeff voorgelezen tijdens wandeling langs Dochters/Vrouwen locaties in de binnenstad


Zondagmiddag 6 maart 2022 was in verband met Internationale Vrouwendag de wandeling georganiseerd langs markante Dochters/Vrouwen locaties in de binnenstad. Door o.a. Platform Vrouwen Kunnen Alles.

Hoewel flink zonnig, was er stevige koude wind. Maar het was goed te doen. Met een groep vrouwen gingen we op pad. Zo werd op de trappen van het Stadhuis wat verteld over Maria van Beveren en Maria van Berckel. Bij De Grote Kerk stonden we stil bij Sint Sura/Beatrix de Gelukkige (baby in wiegje). In de Prinsenstraat vertelde Kitty Kruger e.e.a. over Lenie Dicke, waar haar woonhuis heeft gestaan.
En ik las bij het geboortehuis van Top Naeff (Nieuwe Haven 38) een stukje voor uit haar boek: School-Idyllen. Over de 'ondeugende' Jet en haar vriendinnen. Ook ging de wandeling langs Brood en Rozen, waar Mary Ruisch herinneringen ophaalde.

Het was een leuke wandeling, met hapje en drankje na afloop.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"