De Vrije Tuinder heeft eindelijk een nieuwe locatie


Na jaren steggelen en discussies in de commissies en gemeenteraad is het eindelijk zover. De volkstuinvereniging De Vrije Tuinder gaat verhuizen. Van de Reeweg-Zuid naar Sportpark Schenkeldijk. Vlak bij voetbalvereniging Dubbeldam en de radiovliegclub Red Eagles krijgen zij een stuk land.

De PVDA heeft zich van begin af aan het lot van de Vrije Tuinder aangetrokken. Ik heb vele malen vragen gesteld aan wethouders, en aangedrongen op duidelijkheid en deugdelijke financiele afspraken. De motie Flora en Fauna heb ik met D66, CDA en GroenLinks ingediend. Deze is door de gemeenteraad aangenomen.

De Vrije Tuinder moest weg op de Reeweg-Zuid omdat op die locatie woningen worden gebouwd gaan worden. Ze zouden eerst verhuizen naar Crabbehof, dichtbij. Maar er bleef veel onduidelijk over het budget dat zij zouden meekrijgen en de datum van verhuizing moest steeds door de raad worden uitgesteld.

De Crabbehof-locatie kon na jaren niet langer doorgaan en rondgekeken werd naar andere locaties. Daar is de Schenkeldijklocatie uit voortgekomen.

De Vrije Tuinder is blij met deze locatie en dat ze nu daadwerkelijk kunnen gaan verhuizen. Zorgen zijn er nog wel over voldoende budget en of de verhuizing daadwerkelijk voor 31 december goed kan worden afgerond.

Dat is wel de strekking van de motie Flora en Fauna: dat zoveel mogelijk alle Flora en Fauna overgebracht worden naar de nieuwe locatie met voldoende budget en de datum van het huurkontrakt niet leidend is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar