Kiellegging Futuro MK I - innovatieve watertaxi

De kiel van de Futuro MK1, een innovatieve watertaxi, is op vrijdag 8 maart 2019 gelegd in de Maakhal van de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Wethouder Jacqueline van Dongen, portefeuillehouder Duurzaamheid en Energietransitie, verrichte de symbolische handeling namens het Drechtstedenbestuur.

De kiellegging van Futuro stond in het teken van DuurZaam: ‘Want duurzaam staat voor ons niet alleen voor het ondernemen in een circulaire economie, maar ook voor langdurige relaties met partners’, aldus Serio en Elio Barone.

Ook is het team van partners rondom Futuro gepresenteerd. Het ontwikkelen van een innovatieve watertaxi is voor Barone alleen in samenwerking met regionale partners mogelijk.

De bouw van Futuro wordt begeleid door Cees-Willem Koorneef, projectmanager van het Binnenvaart Centre of Excellence: ‘Ondernemers als Barone kunnen ideeën omzetten in echte innovaties door kennisdelen en samenwerken met andere ondernemers. Dit stimuleren we voor ondernemers op het water en in de binnenvaart’.

Bekijk hier het filmpje

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar