Studio De Witt: Planning is 5 waterstof tankstations in de regio - te starten met 1 tankstation in Dordrecht

Zaterdag 7 juli 2018 was in Studio de Witt een gesprek met het bedrijf Crone-Altemeter in Dordrecht en wethouder Energietransitie Jacqueline van Dongen in Zwijndrecht over waterstof tankstations.
Ze gaan er nu toch echt komen.

De planning is 5 tankstations op meerdere plekken in de Drechtsteden. Te starten met 1 in Dordrecht. Auto's die rijden op waterstof zijn praktischer. Je kunt met 5 kg waterstof 500 kilometer rijden. Net als benzineauto's. Ook het 'vullen' van de auto's gaat supersnel. Eveneens net als benzineauto's.
Het bedrijf Crone wil de werkgevers bij elkaar brengen (verenigd in Werkgevers Drechtsteden) om met elkaar tot afpraken te komen.

Jacqueline vertelde dat energietransitie niet stopt bij stad of regio. We willen onze regio wel energieneutraal maken. 'Dat moeten we strak organiseren'.

Lees ook verder op facebookpagina van Studio De Witt.

De hoofdgast Liselotte Gatzen - festivaldirecteur Big Rivers - vertelde over haar leven in het hele gewone dorpje Dongen in Noord-Brabant. En uiteraard vertelde Liselotte uitgebreid over het festival Big Rivers dat vanaf woensdag 11 juli 2018 onze stad gaat opfrissen. Met als hoogtepunt het weekend van 14 en 15 juli 2018.

Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar