Op bezoek bij de groentetuin op dak van Montessorischool de Mozaiek

In Krispijn tijdens de Heel Dordrecht Doet dag op vrijdagmiddag 8 juli 2016. Samen met Sanne Voncken (wijkmanager Krispijn) ging ik op stap in Krispijn. Van TienPlus (wijkkranten) hadden we de opdracht gekregen - evenals de anderen uit onze groep - om met tweetallen op stap te gaan. De een interviewde en de ander maakte foto's. Dat moest resulteren in een leuk verslag, dat op Dordrecht Centraal op de website wordt gepubliceerd, bij de Wijkberichten.

Op het dak van de Mozaiek waren andere vrijwilligers (ambtenaren) bezig met het maken van bloem/groenten bakken van pallets. Ook de kersverse wethouder Peter Heykoop deed hieraan mee.

We spraken met 2 leerlingen - Ginalisa en Nikki uit groep 5 - die de daktuin heel leuk vonden. Vooral de appelboom en de aardbeienplantjes vonden ze geweldig. De aardbeien en de appels waren ook lekker. Er wordt soep gemaakt van de groenten en er worden cakes gemaakt met tomaten. Dat smaakt allemaal prima, aldus Ginalisa en Nikki.

Daarna gingen we naar de Groeituinen aan de Patersweg. Onno de Bruyne vertelde dat vrijwilligers (ambtenaren) nu bezig waren met de aardappels uit de grond te halen. Vanwege het natte weer dreigen de aardappels een schimmelziekte op te lopen. De aardappels die inmiddels uit de grond waren gehaald, zagen er prima uit.

Onno wees mij op de stevige, grote courgettes, die prima om te eten zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar