Verbinding historische binnenstad met havens hard nodig ...

Op de bijeenkomst van de Dordrechtse Ondernemersvereniging in Post120 op woensdagmiddag 3 februari 2016 stond de ontwikkeling van onze binnenstad centraal. Wethouder Sleeking vertelde aan de aanwezige DOV-leden en particuliere vastgoedeigenaren binnenstad dat Dordt sociaal economisch nog steeds wat achter blijft. Werkloosheid is hoger, vooral aan de onderkant van de arbeidsmarkt, dan elders in Nederland. De levendigheid van de binnenstad versterken is nog steeds een topprioriteit. Het nieuwe ontwerp voor de Visbrug noemde de wethouder verrassend. Het karakter van binnensteden verandert. Meer accent komt te liggen op horeca en evenementen.

Architect Andries Lugten wil vooral de binnenstad verbinden met het havengebied. Er is een klein pandje naast de Centrale Bibliotheek aan de Groenmarkt. Daar zou een doorsteek gemaakt kunnen worden. En op de Grote Markt ziet hij ruimte voor een bijzondere doorgang, gebouw, met allerlei functies. Hard nodig is dat de puien aan de Voorstraat mooier worden. Dan wordt het hele gebied veel aantrekkelijker. Foto's werden getoond van de Voorstraat van tijden geleden. De puien waren toen veel imposanter en meer bijzonder.

Anneke Maagdenberg (voorzitter DOV) vertelde dat veel ondernemers niet veel vet meer op de botten hebben en nauwelijks kunnen investeren. Daarin moet samengewerkt worden met de gemeente, maar ook makelaars moeten goed afstemmen aan wie zij panden verhuren of verkopen.

Kees van Netten (VCOD, particuliere vastgoedeigenaren binnenstad) wil vooral de leegstand en verloedering aanpakken. Een aantal ondernemers zit op zwart zaad en investeren niet.

Post120 vertelde dat het pand het duurzaamste gebouw is in de Drechtsteden. Vooral bij de bouwmaterialen is gekeken naar waar het vandaan komt en hoe het is verwerkt.

Na een rondleiding door het gebouw was er de borrel in het leuke restaurant, dat helemaal vol zat. En dat op een gewone woensdagavond ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"