Vele vraagtekens bij locatie De Merwelanden voor locatie Windmolens

Bleek tijdens de voorlichtingsavond op donderdagavond 6 maart 2014 in De Duurzaamheidsfabriek. Het was een heel informatieve avond over windmolens. Ze worden steeds groter, en kunnen meer energie leveren. Maar door die hele grote hoogte worden de locaties in stedelijke gebieden ook wat beperkter. In Dordrecht zijn 2 locaties aangewezen door de Provincie: Zeehaven/Kil 3/Kil4 en langs de Merwedezone (Merwelanden) op de Staart.
Over deze laatste locatie is kritiek. Deze ligt pal tegenover Sliedrecht en dicht bij de woningen op de Staart. PvdA en andere partijen hadden een andere locatie gewild: nl. aan de oostzijde langs de A16.

Er wordt nu een MER opgesteld (milieu effect rapportage) die onderzoekt of de genoemde locaties geschikt zijn voor de windmolens, ivm slagschaduw, lawaai en het zicht.

De techniek neemt steeds meer toe. In 2016/2017 zouden de eerste windmolens moeten gaan draaien. Inmiddels zijn de windmolens net zo hoog als de Euromast. Hoe hoger ze zijn, hoe meer stroom ze leveren. Gemiddeld levert 1 windmolen 7 miljoen kilowat uur per jaar. Dat is voor zo'n 2000 huishoudens.

Onderzocht wordt wat voor effect de molens hebben op lawaai, slagschaduw, vogels, vleermuizen, etc.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar