GEEF VOEDSEL: GROOT TEKORT AAN VOEDSEL VOOR DE CA. 300 VOEDSELPAKKETTEN

4 Miljard aan voedsel gooien we met z'n allen weg in Nederland. "Dat is absurd", zei Leo Wijnbelt, landelijk bestuurder van de Voedselbank tijdens de opening van het Distributiecentrum van de Voedselbank Dordrecht bij De Hoop aan de Provincialeweg. 0,4% van die verspilling gaat naar de Voedselbank. Ook had Leo nog een aantal andere sombere feiten: 1,2 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens, waaronder 350.000 kinderen. "Er wordt honger geleden in Nederland".

Het is treurig dat de Voedselbank nodig is, maar nu het er is, moet het zo goed mogelijk worden georganiseerd. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsors kan de Voedselbank draaien.

Ik sprak tijdens de opening op zaterdag 2 november 2013 met een bestuurslid van de Voedselbank. Het is inderdaad een groot probleem van de Voedselbank Dordrecht is om aan voldoende kwalitatief goed voedsel te komen om de Voedselpakketten te vullen. Dit zijn er 250 - 300 per week. Eerst had Dordrecht nog een samenwerking met de Voedselbank Rotterdam. Omdat Rotterdam een grote Voedselbank heeft, worden via Rotterdam afspraken gemaakt met de grote supermarkten. Die supermarkten doneren hun overtollig voedsel vooral aan de grote steden. Wat overblijft gaat naar de kleinere Voedselbanken, zoals nu Dordrecht. In Dordrecht zijn ook afspraken met supermarkten en boeren die trouw geven, maar er is meer nodig.

We zouden de Voedselbank erg helpen door ons goede voedsel (wat nog niet over de datum is) niet weg te gooien maar te geven aan de Voedselbank. Aan de Provincialeweg (bij De Hoop). Dat kan iedere dag. Alle beetjes helpen.

En de gemeente zou ook hun overtollige voedsel standaard kunnen schenken aan de Voedselbank, en met hun partners afspreken dat zij hetzelfde doen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar