Langs monumenten in Dordrecht: volop activiteiten in Biesboschhal, Energiehuis en Bonifatiuskerk

De provincie organiseert op 8 en 9 september 2012, tijdens Open Monumentendagen, routes langs monumenten in Delft, Dordrecht en Gouda. Bezoekers zien hoe cultureel erfgoed een nieuwe bestemming krijgt. Ook horen zij de verhalen over de monumenten en hun nieuwe bestemming.

De Dordtse activiteiten zijn met name rond de Stadswerven, een gebied in herbestemming. Jong en oud kunnen in de Biesboschhal - de oude scheepswerf die nu het kunstenaarscentrum DordtYard huisvest - bowlen, genieten van optredens door Singer songwriters van de Popunie, en geïnspireerd raken door 8 jonge dansers van het Jeugdtheaterhuis, die vanuit hun eigen creativiteit een nieuwe bestemming aan cultureel erfgoed geven.
In het Energiehuis aan de Noordendijk, op dit moment volop in verbouwing tot het toekomstige Huis voor de Podiumkunsten, worden op zaterdag 8 september 2012 eenmalig rondleidingen gegeven.
 In de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat wordt een modeshow gegeven. Een goed voorbeeld van herbestemming van het religieus erfgoed.

Persbericht Provincie Zuid-Holland van 7 augustus 2012

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar