Jongeren, werkenden en ouderen hebben allemaal hetzelfde belang: een goede opvoeding & opleiding, een goede baan, een goed pensioen & een mooie oude dag. Dat is solidariteit, daar strijd je voor...

Op dinsdagavond 1 mei 2012 ontving Arie van Zanten - coordinator van het PvdA Ombudsteam Dordrecht - tijdens de 1 Mei viering de eerste PvdA Theodoor Stoopprijs in Bibelot. PvdA, GroenLinks en SP, hielden er een gezamenlijke 1 Mei viering. In tegenstelling tot de landelijke politiek kunnen deze 3 partijen het in Dordrecht uitstekend met elkaar vinden. Arie van Zanten ontving de prijs vanwege zijn onvermoeibare inzet voor mensen die het moeilijk hebben en in de knel komen met organisaties.
GroenLinks voorzitter Vincent Mom vertelde over de andere kant van de VOC mentaliteit, nl. altijd in oorlog zijn. Iedereen was in die tijd ZZP'er, maar er was absoluut geen arbeidsrechtbescherming. Zonder werk ging je dood. SP'er Dicky Smit vertelde over de leugen van het generatieconflict. De babyboomers zouden alle banen en alle pensioengelden inpikken, zodat er voor de jongeren niets meer overblijft. Dit is absoluut niet waar. De strijd van arbeiders/werknemers voor een goed bestaan is van alle tijden, ook nu. Jongeren, werkenden en ouderen hebben allemaal hetzelfde belang: nl. een goede opvoeding & opleiding, een goede baan, een goed pensioen & een mooie oude dag. Daar moet je voor strijden en niet laten afpakken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar