Van heel Nederland heeft Zuid-Holland de grootste kantoren leegstand

Op de PvdA Toogdag vrijdag 20 april 2012 in het Provinciehuis in Den Haag waren vele PvdA-leden op af gekomen. Er was een gevarieerd programma. Ron Hillebrand, fractievoorzitter Statenfractie, zei dat de PvdA een scherper profiel krijgt door Diederik Samsom en dat is hard nodig. Tweede Kamerlid Tanja - een columniste - vertelde dat het gaat om de mens achter de cijfertjes. Zij voorspelde al dat het ging ontploffen in het Torentje. Ik ging naar het tafelgesprek over Kantoren leegstand. Die is het hoogste in Zuid-Holland, ca. 25%. Het doet zich vooral voor bij de grote steden. Nieuwbouw is veel goedkoper dan herstructureren. Projectontwikkelaars laten liever hun panden leegstaan, dan er een andere bestemming aan te geven of te slopen. Dan behouden de panden nog een redelijke waarde in de boeken. Een aantal mensen waarschuwde voor een vastgoedcrisis, maar anderen waren nuchterder en wilden dat overheid en commerciele partijen samen de leegstand aanpakken. De overheid krijgt er zowiezo mee te maken, omdat lege panden leefbaarheidsproblemen geven.

Ik vroeg naar de Leegstandsheffing, of dat zou bijdragen aan een oplossing. De Provincie denkt daar ook aan, en/of het heffen van statiegeld.

De Provincie wordt ook strenger in het toezien dat er meer herstructurering plaatsvindt, en geen nieuwbouw van bedrijventerreinen en kantoorgebouwen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Mooie en zonnige Voedselfietstocht om kennis te maken met 'Voedsel van ons Eiland'