Groot Pollerdebat in Museum: "We zijn echte eilandbewoners, we denken alleen aan onszelf"

Dit verzuchtte een vrouw tijdens het Grote Pollerdebat in het Dordrechts Museum op woensdagavond 18 januari 2012. Zij verweet de gemeente dat toeristen en bezoekers van buiten worden vergeten. Die worden soms gek van onze binnenstad, omdat ze niet weten hoe ze van a naar b moeten. Onze stad is onvriendelijk voor bezoekers, was de mening van meerdere aanwezigen.
Mark Benjamin van de gemeente ging terug in het verleden met een presentatie: waarom moesten de pollers er eigenlijk komen? Dit was om onze historische binnenstad te beschermen, de leefbaarheid te verbeteren, de bereikbaarheid te vergroten en om het winkelgebied te verruimen en aantrekkelijk te maken. Nu - 10 jaar later - zijn de meningen nog steeds wel verdeeld, maar de meerderheid wilde de pollers toch niet meer kwijt. Ook voor ondernemers hoeven de pollers niet meer weg, volgens Rob de Gelder, voorzitter Stichting Centrummanagement.
Wel was er kritiek op de pollers op de Grote Markt en Vest. Het is onmogelijk om van de ene kant van de stad naar de andere kant te rijden. Volgens een bewoner van de Prinsenstraat kun je de poller op de Vest weghalen, dan kun je wel doorstromen van Achterhakkers naar Noordendijk, en via de Oranjelaan weer terug.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar