PvdA Reuring bijeenkomst in Rotterdam: Weg met de kleurloosheid; en het gaat om banen en nog eens banen...

Ik was in Rotterdam (sporthal bij Feyenoordstadion) op de Reuringbijeenkomst. In heel Nederland waren er zaterdag 5 november 2011 PvdA Reuring bijeenkomsten over de nieuwe koers van de PvdA. Ruim 120 belangstellenden kwamen in Rotterdam bij elkaar gekomen om te praten over: Solidariteit in Nederland, Internationale Solidariteit, De Woningmarkt, Zorg en Economie. Hoe moet de PvdA zich scherper opstellen en organiseren? Waarom is de PvdA zo stil bij het PensioenAkkoord, bij de AOW-discussie, de Europa discussie en het casino kapitalisme?

De PvdA moet veel duidelijke stelling nemen tegen de afbraak van de sociale en culturele voorzieningen; moet vooral investeren in de reƫle economie, en meer samenwerken met de vakbonden. Zorgen voor bestaanszekerheid en tegen al te veel flexibele contracten. Mensen moeten ook pensioen opbouwen en een huis kunnen kopen.
Ook Europa moet anders. Er dient veel meer speelruimte te komen voor de landen. Dat is goed voor de betrokkenheid en de democratie. Juist de verschillen zijn belangrijk. Je moet geen eenheidsworst willen zijn.

De tijd van vaste achterbannen is voorbij, mensen kiezen op thema's en steeds minder op totaal pakketten. Daarom moet je je veel meer op de kiezers richten en niet alleen op de leden. Het was een levendige bijeenkomst.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar