Stoopbank: 'De Knoop van Stoop' en het geweldige uitizicht over ons prachtige polderland

Flink wat mensen trotseerden zaterdag 8 oktober 2011 de regen om om 12 uur de feestelijke opening van de Stoopbank mee te maken. Eindelijk is een lang gekoesterde wens van velen in vervulling gegaan. Na de uitgesproken wens van oud burgemeester Bandell om de Stoopbank op te knappen en de vragen die ik hierover heb gesteld aan het college, heeft wethouder Wagemakers het opgepakt. En Stichting De Biesbosch heeft ingestemd met de restauratie. De Stoopbank is vernoemd naar dokter Theodoor Stoop en sociaal democratische raadslid en wethouder in Dordrecht vanaf ca. 1914. Wethouder Wagemakers hield een toespraak over het verleden van de Stoopbank en over de persoon van Theodoor Stoop. Hij heeft o.a. van de Biesbosch vruchtbare polders gemaakt en de voorloper van de GGD opgezet. Daarna werd de nieuwe gedenkplaat onthuld, met foto's en informatie. Zelfs de zon brak door. De sfeer was uitstekend. Het uitzicht vanaf de Stoopbank over het Dordtse polderlandschap is bijzonder. Het groen is wat bijgeknipt, zodat het uitzicht nu groots is.
Ik sprak een mevrouw die onder de naam 'De Knoop van Stoop' bijeenkomsten wil organiseren op de Stoopbank, om met elkaar te eten (zelf meebrengen) en te praten over onderwerpen die spelen. En de PvdA speelt met de gedachte om rozenstruiken te planten. Ook sprak ik een boer die woont achter de Stoopbank, die een paardenmelkerij heeft, een theetuin en bijen houdt. Hij wil streekproducten - gemaakt van paardenmelk - gaan verkopen, zoals kaasjes en koeken (Schapekoppen). Ik ben ook betrokken bij de werkgroep 'Landbouw in de stad en Streekproducten'. Onze goede landbouwgrond moeten we behouden. Met ook ruimte in de stad voor het maken van eigen streekproducten.
Op de foto: Achterkleinzoon Theodoor Stoop (Stijn Wery) en Jacqueline van den Bergh voor de gedenkplaat op de Stoopbank.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar