Posts

Posts uit juli, 2016 tonen

Op bezoek bij de groentetuin op dak van Montessorischool de Mozaiek

Afbeelding
In Krispijn tijdens de Heel Dordrecht Doet dag op vrijdagmiddag 8 juli 2016. Samen met Sanne Voncken (wijkmanager Krispijn) ging ik op stap in Krispijn. Van TienPlus (wijkkranten) hadden we de opdracht gekregen - evenals de anderen uit onze groep - om met tweetallen op stap te gaan. De een interviewde en de ander maakte foto's. Dat moest resulteren in een leuk verslag, dat op Dordrecht Centraal op de website wordt gepubliceerd, bij de Wijkberichten. Op het dak van de Mozaiek waren andere vrijwilligers (ambtenaren) bezig met het maken van bloem/groenten bakken van pallets. Ook de kersverse wethouder Peter Heykoop deed hieraan mee. We spraken met 2 leerlingen - Ginalisa en Nikki uit groep 5 - die de daktuin heel leuk vonden. Vooral de appelboom en de aardbeienplantjes vonden ze geweldig. De aardbeien en de appels waren ook lekker. Er wordt soep gemaakt van de groenten en er worden cakes gemaakt met tomaten. Dat smaakt allemaal prima, aldus Ginalisa en Nikki. Daarna gingen we

Enorm gebouw verschijnt er bij de voormalige steenhouwerij in de Houttuinen

Afbeelding
De directe omgeving valt volkomen in het niet. Merkwaardig toch dat de Welstandscommissie hiervoor toestemming heeft gegeven. De zichtlijnen en het ritme - wat men altijd zo belangrijk zegt te vinden - is door dit enorme gebouw helemaal verstoord.

Gezellige en zonnige boekenmarkt

Afbeelding
In het centrum van Dordrecht was er zondag 3 juli 2016 weer de bekende boekenmarkt. In het centrum was het een gezellige drukte, met boekenliefhebbers, terrassen en muziek. Vooral bij de Movies op het buitenterras met DJ was het heel aangenaam toeven.