Posts

Posts uit augustus, 2010 tonen

'Dordt op je bord' in Park Merwestein

Waarom 4 euro toegang betalen? 'Dordt op je bord', een leuk en gezellig festijn in Park Merwestein van 27-29 augustus 2010. Mensen kunnen kennismaken met allerlei hapjes en drankjes (ook Fairtrade hapjes en drankjes!!!) van diverse bedrijven. Dat is toch prima. Eerst was het op het Statenplein, daar hoefde je toch ook geen toegang te betalen? Het gaat mij niet om het bedrag, maar waarom überhaupt toegang betalen?

Thermen De Biesbosch midden in het groen in De Merwelanden

Afbeelding
Dinsdagmiddag 24 augustus 2010 was ik bij de presentatie door initiatiefnemer John Spruyt van Wellnesscentrum Thermen De Biesbosch. Het centrum gaat in najaar 2011 een vestiging in het centrum van de Merwelanden openen. Het komt vlak bij de aanlegsteiger van de Waterbus, tegenover Sliedrecht, te liggen. Via een houten loopbrug ga je naar het centrum toe, in het groen en tussen hoge bomen. Thermen De Biesbosch geeft veel aandacht aan duurzaamheid (zoals energiedak, warmtepompen, energiepalen, grijs watercircuit, koude onweersdouche, LED verlichting en warmtewisselaars). Het Wellnesscentrum zal nauwelijks licht verspreiden in de nachtelijke uren. Vandaar ook een bijzonder dak op het centrum. De nabijgelegen Volkssterrenwacht Mercurius wil dat het 's nachts echt donker houden. Thermen De Biesbosch kan een echte aanvulling zijn in dit grote ecologisch gebied, dat zo belangrijk is voor Dordtenaren, maar ook steeds meer voor de Drechtsteden. Vlak bij steden kun je van de natuur
Na een prima vakantie te hebben gehad, ben ik weer volledig aan de slag. Het politieke seizoen is ook weer begonnen. Binnenkort zal ik weer over activiteiten berichten.