woensdag 7 maart 2018

QBuzz: Nul emissie, geen stamlijn naar Essenhof; noodzaak andere opstellocatie onder de aandacht gebracht
QBuzz - de nieuwe vervoerder in ook Dordrecht - gaf dinsdagavond 6 maart 2018 in het gemeentehuis Zwijndrecht tijdens de Drechtsteden Dinsdag een presentatie over hun aanpak straks bij het rijden in Dordrecht, Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Er komt helaas geen directe lijn naar Essenhof. Daar is juist grote vraag naar en ook de gemeenteraad wil dit. Wel denkt QBuzz eraan om bijvoorbeeld hier de Buurtbus voor in te gaan schakelen. Dat idee moet nog worden uitgewerkt.

De bussen zijn wat groter dan de bussen van Arriva. Ook de treinen worden overgenomen.

Op mijn vraag wat men vindt van en wat met gaat doen met de opstellocatie aan de Transvaalstraat/Krommedijk, die veel overlast geeft, wist men geen antwoord, want men wist dit niet. Zoekt men uit. Gedeputeerde Floor Vermeulen vertelde dat dat een kwestie is met ProRail. Dat is zo, maar QBuzz moet weten dat dat speelt in Dordrecht en zij kunnen zich er ook voor gaan inspannen om de opstellocatie te verplaatsen.

De bussen gaan steeds meer electrisch rijden, met zero emissie. Daarvoor komen grote laadpalen op een aantal plaatsen in de stad (zie foto boven).
Men wil dat er meer mensen met de bus gaan reizen.
Gratis bus voor 65Pus blijft.
Er komen bij een aantal opstapplaatsen van de bus deelfietsen, die je tegen betaling kunt gebruiken.

Er zou ook een betere verbinding komen tussen de Drechtsteden.
Het RNet zijn snelle lijnen vooral naar Rotterdam, Snelbus rijdt frekwent en om de 15 minuten en dan zijn er nog de Streek/Stadbussen. Ook komen er regelmatige verbindingen met bedrijventerreinen en wil men de bussen goed laten aansluiten op de tijden van de waterbussen. Men denkt na over extra aanlegsteigers waar de bus stopt.

Op mijn vraag naar de arbeidsvoorwaarden, reageerde QBuzz dat die hetzelfde blijven voor het personeel.

Geen opmerkingen: