"Je hoofd gaat ervan open en het bevrijdt je gedachten"


Zaterdagmiddag 13 januari 2019 was het feest bij Via Lumina aan de Voorstraat Noord 152: Een bijzondere Stichting voor bijzondere mensen.

Via Lumina zet zich - sinds 2007 - in voor jongeren en volwassenen die net even anders zijn, zoals mensen met autisme en mensen met een psychiatrische achtergrond.

Heel veel vrijwilligers geven met creatieve projecten - zoals Outsider Art Galerie, Outsider Cafe's - invulling aan de vrijetijdsbesteding van deze groep. De activiteiten vergroten het zelfvertrouwen en bevorderen de integratie van deze groep mensen.

24 Kunstenaars exposeerden hun werk voor het publiek. Niet alle kunstenaars houden ervan in de belangstelling te staan. Zij blijven liever op de achtergrond.

Zakelijk directeur van het Dordrecht Museum, Patricia Weichs de Wenne, vertelde dat kunstenaars luisteren naar de stem in zichzelf. Kunstenaars zijn kunstexperts: "Je hoofd gaat ervan open en het bevrijdt je gedachten."

Een vrijwilliger was al vanaf het begin betrokken bij Via Lumina. Zij werd in de bloemetjes gezet voor haar betrokkenheid en altijd klaarstaan voor deze groep mensen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"