Staartbewoners overhandigen petitie Buslijn 4 aan wethouder van der Linden - Kwiebuzz halveert de lijn


Staartbewoners en leden van de Ouderenbonden KBO en PCOB zijn vrijdag om 11.30 uur naar Stadskantoor gekomen. Zij hadden een petitie bij zich met ca. 500 handtekeningen. Uit de krant hadden de bewoners moeten vernemen dat hun buslijn 4 naar en van de Staart van 4 x per uur teruggebracht gaat worden naar 2 x per uur. Dat schoot iedereen in het verkeerde keelgat.

Staartbewoners voelen zich toch al achtergesteld: Bij Winkelcentrum Rivierenplein verdwijnen voorzieningen zoals Pinautomaat, PostAfhaalpunt, kapper, pedicure. De Huisartsenpraktijk verhuist naar de Oranjelaan, DuPont/Chemours staat in hun wijk, er komen Skaeve Husen met opvang voor verslaafden. En nu ook nog eens de broodnodige buslijn die wordt gehalveerd door Qbuzz,  Kwiebuzz wordt de busmaatschappij ook wel genoemd door bewoners.

Wethouder van der Linden nam de petitie met handtekeningen aan. Hij zei het heel vervelend te vinden, maar dat uiteindelijk Qbuzz erover gaat en niet de gemeente. In februari gaat Qbuzz van start. Er wordt wel in de gaten gehouden of alle buslijnen in Dordrecht goed zijn ingedeeld, ook lijn 4 wordt goed in de gaten gehouden. Er kunnen aanpassingen volgen als er toch meer vraag is dan aanbod.

Op de vraag hoe dit dan gemeten gaat worden - hoe weet je nou hoeveel mensen er in principe van een bus gebruik willen maken als hij niet rijdt - kwam geen duidelijk antwoord. Men gaat het onderzoeken.

Wethouder van der Linden wil wel graag een afspraak maken met de Ouderenbonden om het openbaar vervoer te bespreken. Voorzitter van KBO - Hans de Goei - adviseerde niet uitsluitend naar getallen te kijken maar ook naar de mensen die de bus nodig hebben. Vooral ouderen zijn zeer afhankelijk van de bus. "Ook moeten we niet vergeten dat goed busvervoer helpt tegen eenzaamheid omdat men erop uit kan", aldus Hans.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"