Expositie 100 Modellen (onder wie ik) bij Pictura feestelijk geopend


Zaterdagmiddag 17 november 2018 was er de bijeenkomst van de 100 kunstenaars en 100 modellen en de organisatie van het Project 100 Modellen in Pictura. Dit is een Project in het kader van 400 Jaar Synode Dordrecht.

In die tijd was het heel gebruikelijk dat 'de betere standen' zich veelvuldig lieten portretteren. Pictura laat met deze tentoonstelling 100 gewone Dordtenaren portretteren door 100 verschillende kunstenaars. Ieder op zijn of haar eigen wijze. Al deze portretten en creatieve uitingen zijn vanaf zondag 18 november 2018 te zien in Pictura.

Hele mooie (klassieke) portretten zijn er gemaakt, maar ook hele diverse creatieve uitingen.
Van mij is geen klassiek portret gemaakt, maar het is een creatief en kleurrijk portret geworden. De kunstenares, Kitty van der Veer, wil met dit portret de veelzijdigheid van mij weergeven.

Het was een hele drukke en gezellige bijeenkomst.
"Het gaat vooral ook om de ontmoeting, verbinding en dialoog tussen kunstenaar en model", aldus Jan Zobel, een van de initiatiefnemers van dit Project.

Zondag 18 november 2018 is de tentoonstelling feestelijk geopend. Daar kon ik helaas niet bij aanwezig zijn. Het is beslist de moeite waard om bij Pictura langs te gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"