Bankastraat Veilig: onthulling bordje door bewoners en VVN



Bewoners van de Bankastraat zijn flink in beweging voor de verkeersveiligheid in hun straat. De Bankastraat is een 30 km straat. De afgelopen raadsperiode heb ik ook regelmatig kontakt met hen gehad. We hebben lasergun actie gehouden - met Veilig Verkeer Nederland (VVN) - en er is een remwegproef gehouden met VVN.

Dinsdag 8 mei 2018 onthulde Emile de Gruyter (bewoner Bankastraat) het bordje Bankastraat Veilig.

In deze 30 km straat wordt stelselmatig te hard gereden. Bewoners zijn nu in gesprek met gemeente over de inrichting van hun straat, zodat er niet meer te hard gereden kan worden.
De politie is om raad gevraagd: wanneer kan men handhaven? Want politie handhaaft niet als de straat niet goed is ingericht.

Het is de bedoeling dat de Bankastraat wordt versmald met ongeveer 1,5 meter. De lijnen op de weg worden weggehaald. Want het lijkt nu net of fietsers binnen die lijnen moeten fietsen. Als de lijnen weg zijn, krijgen fietsers krijgen meer ruimte. Auto's moeten dan beter uitkijken. Ook wil men een soort wegverspringing maken, zodat de rechte weg wordt doorbroken. Volgens Jan Wind (wijkcoordinator) kan de politie dan wel handhaven 'op projectmatige basis'. Dat betekent dat er voor een bepaalde periode afspraken gemaakt kunnen worden over controles houden.

Emile vertelde dat de Bankastraat niet wordt afgesloten. Dat was wel een van de opties, maar het is nooit de bedoeling geweest dat dit ook gaat gebeuren. Er wordt gekeken naar andere alternatieven. Hij heeft op korte termijn een gesprek met bewoners van Reeweg Oost die mordicus tegen een afsluiting van de Bankastraat zijn.

Het overleg met de gemeente gaat verder. Bewoners hopen op steun vanuit de gemeenteraad voor voldoende budget.
In maart j.l. heeft de Adviescommissie Fysiek een bijeenkomst georganiseerd over Verkeersveiligheid: inrichting en handhaving. Duidelijk is daar afgesproken dat er gewerkt moet worden aan een stevig Inrichtingsbeleid met bijbehorend budget. Daar heb ik me vanuit de PvdA erg voor ingezet.

Kijk op www.bankastraatveilig.nl van de Werkgroep Bankastraat voor informatie en voor de nieuwe inrichtingsplannen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"