Ludieke opening van de 50Plus Werk & Ervaring ruimte in de Wereldwaag



Via een enorm opblaasbaar potlood - in de logokleuren van '50 Werk Plus Ervaring' - ondertekenden Riet Duykers (voorzitter van deze Stichting), wethouder Peter Heijkoop en Pieter van den Brink van Werkgevers Drechtsteden het certificaat van de opening van de eigen werkruimte, in de Wereldwaag in de Wijnstraat. Donderdagmiddag 26 april 2018.
50 Werk Plus Ervaring is een Podium voor werkzoekenden in de Drechtsteden.

Volgens Riet Duykers heeft wethouder Heijkoop zich enorm hard gemaakt voor de Stichting. Uiteindelijk heeft dit geleid tot deze werkruimte. Voor 50 plussers is het nog steeds lastig om aan een baan te komen. "Er zijn nog zoveel vooroordelen". "We hebben een eigen aanpak ontwikkeld, we zijn onafhankelijk en we leveren maatwerk". Ook landelijk zijn er kontakten met Tweede Kamer en werkgeversorganisatie VNO-NCW. Werkgevers kunnen veel meer doen aan het updaten van kennis over oudere werknemers. Het is helemaal geen kommer en kwel, ouderen zijn juist vitaal en hebben ervaring.

Pieter van den Brink (Werkgevers Drechtsteden) vertelde dat senioren een verleden hebben. Jongeren hebben weliswaar de toekomst, maar zonder verleden is er geen toekomst. Senioriteit in bedrijven is van essentieel belang. Ouderen zijn stabieler. De aanspraken op werkgevers bij ziekte van werknemers maakt werkgevers wel huiverig om senioren aan te nemen. Maar senioren zijn niet meer ziek dan jongeren. "Jongeren zijn snel uit balans door allerlei impulsen".

Wethouder Peter Heijkoop feliciteerde de Stichting met de eigen werkplek. "Het is nog steeds lastiger voor een oudere om aan werk te komen". Belangrijk is dat het zelfvertrouwen weer wordt opgebouwd.

Stichting 50 Werk Plus Ervaring geeft trainingen, workshops en coacht werkzoekenden. Ook helpt zij hen met het opbouwen van netwerken. Via netwerken komt men eerder aan een baan dan zomaar op alles solliciteren.

Er zijn wekelijks 2 Inloopochtenden: op dinsdagochtend en op de vrijdagmiddag.
De 1e woensdag van de maand is er de Lief en Leed Club. Iedereen kan dan met vragen, plannen, en ervaringen komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"