Bijen- en Honingmarkt op terrein van De Vrije Tuinder - "een marktconforme huur straks kunnen wij niet betalen"

Zaterdag 21 april 2018 hield de Bijenvereniging Dordrecht aan de Reeweg Zuid (locatie volkstuinencomplex de Vrije Tuinder) haar 79e Bijen- en Honingmarkt. Het was prachtig weer, en naast het bewonderen van bijenvolken waren er ook veel kraampjes met onder meer groenten, kruiden, kaasproducten, sieraden, etc.
Ook de landbouwkas De Oude Beer en Drechtstadboer waren van de partij.

Jammer is dat De Vrije Tuinder en ook de Bijenvereniging straks moeten gaan verhuizen naar de locatie aan de Joop de Uylstraat in Crabbehof. Er is woningbouw gepland op hun huidige locatie aan de Reeweg Zuid.
Maar de verenigingen verkeren in onzekerheid over de financiele gevolgen van de verhuiziging. Ze moeten "marktconforme" pachtprijzen gaan betalen. In de praktijk betekent dat een verdubbeling van de pacht. En dat kunnen ze niet betalen.

Ik vind dat zowel de Vrije Tuinder en de Bijenvereniging het waard zijn om op een financieel realistische basis verder te kunnen gaan. Het maatschappelijk belang van groenten kweken en bijen houden is groot.
Het houden van bijen moet worden gesteund, want er komen steeds minder bijen. Terwijl zij juist van levensbelang zijn voor ons leven.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"