Vrolijk en snel Lagerhuisdebat



Op vrijdagavond 16 maart 2018 was er in het filmhuis de Movies Het Lagerhuisdebat onder leiding van GertJan Kleinpaste, georganiseerd door Gewoon Dordt.

De politici zaten tegenover elkaar om over stellingen te discussieren. Het ging eigenlijk meer om een standpunt weer te geven. Ik moest er even inkomen. Je moest snel en kort maar krachtig - liefst met een zekere dosis humor - je standpunten verkondigen. Dit lukte bij iedereen steeds beter.

Zo was er de stelling over het vrijlaten van horeca sluitingstijden. Ik pleitte voor het weer instellen van het Platform Binnenstad met bewoners en ondernemers, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden. Het is belangrijk dat de binnenstad bruist en ondernemers de ruimte krijgen. Maar dat betekent ook duidelijke afspraken met omwonenden.

Bij de stelling: Bach of Bagger, over de verschillende soorten evenementen, zie ik graag het Bach festival blijven, en dat het Korenfestival weer terugkeert. We hebben ontzettend veel koren, die zich dan kunnen presenteren. En iedereen kan dan meezingen. Het was altijd een groot succes.

Af en toe moest je ook wisselen van standpunt: eerst moest je bijvoorbeeld vertellen waarom je voor 'sluitingstijden horeca vrij geven' zijn en snel daarna waarom tegen. Dat is goed om je in te leven in de argumenten van voor- en tegenstanders.

Het publiek reageerde heel duidelijk op alles wat er gezegd werd.

Het was een vrolijke en leuke avond.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"