GroenLinks, SP en PvdA Website http://www.woningnoodzuidholland.nl/ om groeiende wachttijden in de sociale huursector te melden




GroenLinks, SP en PvdA statenfracties in Zuid-Holland hebben een website over woningnood geopend: http://www.woningnoodzuidholland.nl/
Wat zijn uw ervaringen met het verkrijgen van een betaalbare woning? Meld uw ervaringen op de website.

Woningnood is een groeiend probleem in Zuid-Holland. Steeds meer mensen hebben moeite met het vinden van een thuis. Voor starters en huurders is steeds minder plaats op de woningmarkt, en van een wooncarrière is nauwelijks meer sprake. De krappe woningmarkt raakt alle inwoners van onze provincie. GroenLinks, de SP en de PvdA kijken niet weg voor dit groeiende probleem, maar gaan in gesprek met mensen die persoonlijk ervaren hoe lastig het is om een woning te vinden.

Tijd voor actie
De Provinciale fracties van GroenLinks, SP en PvdA vinden het nu tijd voor actie. Het is nu tijd voor verandering! ‘De afgelopen jaren hebben de gemeenten zelf de kans gehad om hun woningaantallen op orde te krijgen. Het gevolg is dat de wachttijd voor een sociale woning alleen maar langer is geworden.’ zegt Anneloes van Hunnik (Statenlid GroenLinks). Ze vertelt dat ze de afgelopen weken veel mensen heeft gesproken die zich in een schrijnende situatie bevinden. ‘Gemeenten hebben eurotekens voor ogen, en bouwen alleen voor economische belangen. Dat moet nu afgelopen zijn. GroenLinks wil voor alle inwoners een thuis.’ zegt van Hunnik (GroenLinks).

Ook Lies van Aelst (Statenlid SP) maakt zich grote zorgen over de sloopplannen die zij op veel plaatsen in grote steden ziet. De SP ziet graag een sterkere rol voor de provincie. ‘Wat de SP betreft moet de provincie werken aan een visie waarin duidelijk wordt wat wij als provincie willen op het gebied van woningen. Onze visie waaraan plannen van gemeenten getoetst kunnen worden. In deze plannen zou naar voren moeten komen wat verkoop, sloop en huurverhoging van effecten zal hebben en wat wij daarvan vinden. Hierin moet ook centraal staan wat dat voor gevolgen heeft voor onze kwetsbare inwoners.’  aldus van Aelst (SP).

‘Tijdens de crisis is de bouw van sociale huurwoningen stilgevallen en ook nu de woningmarkt weer in beweging is zie ik onvoldoende besef dat de vraag naar goedkope huurwoningen de komende jaren ook enorm zal toenemen.’ Op voorstel van de PvdA brengt de provincie in kaart hoe de voorraad goedkope woningen zich in de verschillende regio’s van Zuid-Holland ontwikkelt. ‘Het is belangrijk dat wij naast deze cijfers ook de persoonlijke ervaringen horen van mensen die een woning zoeken’, aldus Hillebrand.

Gezamenlijk bundelen zij al deze verhalen van kwetsbare inwoners die geen kant lijken op te kunnen. Met als doel een sterkere rol voor de provincie, en vooral voldoende woningen voor al onze inwoners.

Ook in Dordrecht willen wij goed inzicht hebben in de vraag en wachtlijsten en hebben dan ook een goed kontakt met onze PvdA Statenfractie. En in Dordrecht ook met GroenLinks en SP.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"