Een mooie kloostertuin en een Jan Vogelaarpad op de Staart







Dinsdagochtend 6 maart 2018 ben ik op bezoek geweest bij Moestuin De Terp en Vogelvereniging De Voliere, beiden op de Staart.

Moestuin De Terp zit op een groot grasveld, naast de N3. Eerst zaten ze pal naast de N3, maar van de gemeente moesten ze een eindje opschuiven, vanwege mogelijk gevaar van verkeer op de N3.

De beheerder Jan Sieben zit vol plannen. Hij wil ook een kloostertuin gaan maken, met de vereniging, op het terrein. En vanaf de weg wil hij een pad maken, waarop ook scootmobiels en fietsers makkelijk bij De Terp kunnen komen. Dit pad wordt waarschijnlijk vernoemd naar Jan Vogelaar, waar Jan Sieben veel kontakt mee had. Jan Vogelaar wilde hier graag een echt buurthuis, maar dat is er helaas niet van gekomen, na aanvankelijke toezeggingen.
Ook plant hij kerstbomen, na gebruik in met Kerstmis. Hij heeft veel nodig voor uitbreiding een aanleggen kloostertuin. Daarvoor wil hij vooral gebruikt materiaal gebruiken. Hij zou graag zien dat iemand een overzicht heeft van allerlei materiaal - uit bijvoorbeeld scholen, etc. - dat niet meer gebruikt wordt en nu wordt weggegooid.

Kippen wonen er ook op De Terp. Het is een hele prettige, groene plek, waar in bakken groenten, kruiden en fruit geteeld worden.

De Vogelvereniging De Voliere ligt ook naast de N3, maar aan de andere kant. Het heeft een heel prettig en mooi clubgebouw, dat bij Milieucentrum Weizigt vandaan komt. Zelf hebben vrijwilligers het van binnen helemaal goed gemaakt, en er een mooie bar erin gezet. Het fungeert ook als een soort buurthuis. Men houdt vogelverkoopbeurzen, die heel goed bezocht worden door liefhebbers.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"