"Burgers gaan ambtelijke dienstverlening vervangen"


Tijdens de Tegenlicht bijeenkomst in de Blauwe Kamer van de Central Bibliotheek aan de Groenmarkt donderdagavond 8 maart 2018 stonden Burgerinitiatieven in de schijnwerpers.

Onder meer Leefwerf De Biesbosch, Dordtse Doorpakkers, Wereldwijven, St. Leergeld, Buurtwerk West Dordrecht vertelden over hun doel, start en ontwikkeling. Vooral het maatschappelijke doel van deze initiatieven stond centraal. Winst maken is niet het doel.

Is er een standaardroute naar succes? Die is er niet, bleek, omdat initiatieven - maar ook de initiatienemers zelf - verschillend zijn. Uiteraard is verstand van zaken nodig, organisatievermogen, een dikke huid, vooral volhouden en met tegenslagen kunnen omgaan.

Omdat de overheid zich steeds meer terugtrekt en burgers zich steeds beter weten te organiseren en maatschappelijk betrokken willen zijn, vertelde de aanwezige onderzoeker van burgerinitiatieven over de ontwikkeling dat burgers steeds meer de ambtelijke dienstverlening gaan vervangen. Maar de overheid moet wel zijn eigen rol steeds duidelijk maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"