Verkeersonveiligheid door het harde rijden op 30 en 50 km straten


Is een van de grootste zorgen van bewoners. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Onderzoekcentrum Drechtsteden heeft gedaan onder onze bewoners. Hier vraag ik al heel lang aandacht voor en heb veel bewoners in diverse straten en buurten kontakt hierover. Inmiddels hebben we een aantal keren met bewoner snelheidsacties gehouden in straten met laserguns (o.a. Bankastraat en Brouwersdijk).

Daarnaast zijn er toenemende zorgen over gevaarlijke stoffen en vervuiling van Chemours en over de toename van het aantal verwarde personen.

Dit kwam ondermeer naarvoren op de Veiligheidsbijeenkomst met gemeenteraadsleden, politie, burgemeester en met Marnix Eijsink Smeets, lector Publiek Vertrouwen en Veiligheid. In de Prinsemarij op woensdagavond 4 oktober 2017.

Marnix ging in gesprek met de aanwezigen over wat hij noemt het 'Veranderend Veiligheidslandschap". Hij vindt dat er veel meer geluisterd moet worden naar burgers en dat er daarop geacteerd moet worden. De prioriteiten van politie en de burger zijn niet altijd hetzelfde.

In de statistieken daalt de criminaliteit wel (crime drop), maar het veiligheidsgevoel niet. Marnix ziet ook veel meer heil in het op buurtniveau bepalen waarop gehandhaafd moet worden. Dat kan per wijk en stad verschillen.

Als grootste risico's ziet Marnix nu de cybercriminaliteit en maatschappelijke ondermijning/onrust.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"