Groeien, onder voorwaarde van "cradle to cradle", energieneutraal en in combinatie met de energietransitie


Donderdag 5 oktober 2017 was er in  het Dordrechts Museum het debat tussen politici uit Dordrecht, Zwijndrecht, H.I. Ambacht en Alblasserdam en de Werkgevers Drechtsteden. In de fraaie zaal zaten we tegenover elkaar. Om te praten over economische groei, bereikbaarheid en samenwerkende Drechtsteden. De Werkgevers zien graag 1 Drechtstad. Dan zijn we de 4e stad van het land, en dan kan Den Haag niet meer om ons heen. Nu wel.

Ik was benieuwd naar wat de werkgevers vinden van onze Intercity bereikbaarheid, en de plannen om een Light Rail verbinding te maken vanuit Rotterdam/Den Haag. Werkgevers vinden de intercity bereikbaarheid van vitaal belang, maar voor de regionale verbinding is een Light Rail verbinding in hun ogen niet verkeerd.

Werkgevers zien liever windmolenparken op zee, dan die paar windmolens in ons gebied.

Ook was de vraag of economische groei moet. Voor mij persoonlijk hoeft dan niet, maar macro gezien zul je verder moeten en moeten groeien, maar onder voorwaarde vind ik van cradle to cradle (geen afval en afval volledig hergebruiken), energieneutraal en in combinatie met de energietransitie.

Het was een levendig gesprek. Ik zei dat deze kontakten meer moeten plaatsvinden, want zo vaak spreken ondernemers en politici elkaar niet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"