Agenda van de stad komt niet altijd overeen met de agenda van de gemeente - meer vanuit idee of activiteit uit de stad organiseren



Woensdagavond 11 oktober 2017 was er in het oude RABO-bank gebouw aan de Spuiboulevard een bijeenkomst in het kader van Nieuws Dordts Peil, met alle actieve trekkers en deelnemers, raadsleden en ambtenaren. Ilse Donkelaar was gespreksleider.

De opbrengsten van Nieuw Dordts Peil werden overhandigd aan de gemeenteraad. Allerlei ideeen en plannen uit de stad werden via een tentoonstelling weergegeven.

Aan ronde tafels gingen we in gesprek over hoe brengen we de ideeen uit NDP nu verder. Er is in ieder geval een soort structuur nodig, anders loopt het weg. Mensen zijn over het algemeen heel enthousiast en het is niet de bedoeling dat men het gevoel krijgt dat er verder niets mee gebeurt.

Tweemaal per jaar bij elkaar komen om de verdere ontwikkelingen te bespreken vond men een goed idee. "Laat zien wat er met onze inzet gebeurt." Gemeenteraad kan dit samen met de stad organiseren. Er zal steeds meer gewerkt moeten worden vanuit initiatieven uit de stad en samen met deze initiatieven. Ambtenaren zullen anders moeten gaan werken, meer gericht op de ideeen en wensen uit de stad en dat gaan inpassen in het systeem. De gemeenteraad moet dit vooral stimuleren en een lijst maken van ideeen die verder uitgewerkt kunnen worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"