Kijkje achter de schermen bij Big Rivers


kreeg ik met andere raadsleden Irene Koene, Kitty Kruger, Ineke de Jager, Guido Franzen en Alfred Meijer. We kregen een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een dergelijk festival in onze binnenstad.

We gingen op bezoek bij hun centrum aan het Slikveld en hun coordinatiecentrum bij de Grote Kerk. Vooral de veiligheidseisen nemen steeds strengere vormen aan. Is dat nog wel in verhouding? De politie staat rondom het festivalgebied, en controleert op wildplassers en dat soort zaken.
Terwijl Big Rivers een beveiligingsbedrijf heeft moeten inhuren in het festivalgebied dat op alles moet letten. Ook in moet grijpen bij agressie, gevechten en ongeregeldheden. Dat is de verantwoordelijkheid van Big Rivers. Is dat nog wel in verhouding?

Zo kon Big Rivers pontons gebruiken (in de haven voor optredens) van Van der Wees die gebruikt worden om zeer zwaar materieel mee te vervoeren. Daar moest Big Rivers een sterktemeting op laten doen (hoeveel mensen konden erop staan). Dat allemaal in de laatste week. Terwijl die pontons gebruikt worden om zwaar materieel en schepen mee te vervoeren. Dus een flink aantal mensen kunnen daar wel op.

Bij de Grote Kerk is het zenuwcentrum. Daar zijn continue mensen aanwezig met portofoons die met het hele festivalterrein in kontakt staan en waken over de veiligheid en zorgen dat alles goed verloopt. Er is ook een EersteHulp organisatie ingehuurd.

Big Rivers organiseert het festival met veel plezier en met enorm veel vrijwilligers. De 2,50 euro kostende bekers worden zonder morren aangeschaft. Je ziet iedereen ermee lopen. Er zijn geen plastic bekertjes meer op de grond, zoals in voorgaande jaren. Steeds meer aandacht geeft Big Rivers aan milieu. Met een eigen milieustraatje op het Slikveld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"