Solliciteer op functies en bij bedrijven waar jij wat kunt toevoegen



Donderdagmiddag 29 juni 2017 was er het congres van Stichting 50Plus Drechtsteden, die 5 jaar bestaat. Deze stichting helpt werkloze ouderen bij het opnieuw vinden van werk.
Advocaat Leon Peeters adviseerde om nooit standaard sollicitatiebrieven te sturen. Hij vertelde op een vacature op zijn kantoor 300 sollicitatiebrieven te hebben gekregen. Wat doe je dan?
Je zoekt naar iets dat opvalt. "Steek je energie bij solliciteren vooral in op wat kan ik toevoegen bij een bedrijf, in een functie?"
Een aanwezige vertelde als hij ergens ging solliciteren hij van te voren met gepensioneerden van het bedrijf gaat praten. Dan krijg je een berg aan informatie uit de praktijk. Inmiddels heeft hij een nieuwe baan.

Wethouder Heijkoop zei dat ontslag funest voor je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Daar moet je eerst aan werken. Verder moet je altijd werken aan je eigen ontwikkeling. Jongeren vinden makkelijker hun eigen weg. Een oudere is niet minder. Er zijn veel enthousiaste ouderen.

Riet Duykers - voorzitter Stichting 50Plus - vertelde dat er via hun stichting zo'n 30% uitstroom is naar werk. Dat is een hoog percentage. Het uitgangspunt is: Pak je eigen regie.
Riet vertelde dat ze steeds meer last kregen van de naam 50Plus. Mensen associeren de Stichting met de politieke partij 50Plus.

Deze middag werd dan ook hun nieuwe naam en logo gepresenteerd. Het gaat bij hun stichting om: oudere, werkzoekenden MET ervaring.

Werk Plus Ervaring
Podium voor werkzoekenden Drechtsteden

Het eerste exemplaar van het boekje EIGEN REGIE LOONT! 5 jaar 50Plus Drechtsteden Werkt werd door Riet overhandigd aan wethouder Heijkoop.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"