Alcoholverbod op Vogelplein en het Vogelpleinplein leuk inrichten


Het nieuwe toewijzingssysteem van woningen in de sociale huursector leidt ertoe dat mensen met dezelfde laagste huren bij elkaar zitten. Vroeger was er meer mogelijk tot een huur van ruim 700 euro. Er was meer variatie in inkomens, nu dreigt het veel te eenzijdig te worden. Dat kan op den duur niet goed gaan. Veel mensen uit instellingen die zelfstandig mogen wonen, zijn veelal aangewezen op de goedkope huurflats.

Deze informatie kreeg ik tijdens mij stage bij Woonbron in de Vogelbuurt, vrijdagmiddag 16 juni 2017. Samen met wethouder Karin Lambrechts hebben we ook een blokje in de Vogelbuurt gelopen. Woonbron is in de Vogelbuurt met een grote renovatie gestart. Dat is een hele operatie. In de Pluvierstraat heeft Woonbron een woning open gesteld voor informatie voor de buurtbewoners.

We gingen langs Het Vogelnest. Dit is een ontmoetingsplek voor de buurt, waar kunstenaars verblijven. Zij krijgen de woning in een flat 'om niet', en organiseren als tegenprestatie maatschappelijke activiteiten, zoals Buurtmoeders, Doe Het Zelf Atelier, Huiswerkclub, Formulieren Brigade, Moestuinbuurt, Koken met Kids. Allerlei vrijwilligers werken hieraan mee.

De kunstenaars maken grote vogeltekeningen op de zijkant van flats. 1 Tekening is inmiddels klaar.

Woonbron wil een meer aandacht voor de leefbaarheid. De Vogelbuurt is in principe een leuke wijk, bewoners wonen er graag. Dat moet zo blijven. Overlast moet snel worden aangepakt. Zo ziet Woonbron graag een alcoholverbod op het Vogelplein. Het het plein leuk en aantrekkelijk inrichten zou ook fijn zijn ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"