Volle bak in De Buitenwacht: Is er nog wel behoefte aan Bedrijventerrein Kil 4?


Hierover ging het woensdagavond 10 mei 2017 in De Buitenwacht. Milieudefensie had deze avond georganiseerd en het was volle bak. De ontwikkeling van Kil 4 kent een lange historie. Gemeente, Provincie, Havenbedrijf Rotterdam en Rijk werken samen in dit project, dat aangemerkt is als een nieuw bedrijventerrein, zelfs een duurzaam bedrijventerrein. Miljoenen zijn al geinvesteerd.

De besluitvorming voor een nieuw Bestemmingsplan komt nu in zicht.

Echter de Provincie (actieve partner in dit project) heeft een zienswijze ingediend op het Bestemmingsplan. Daarin adviseert zij om nog eens goed naar de noodzaak van een nieuw bedrijventerrein te kijken en dit goed te beargumenteren. De suggestie wordt daarin gedaan om bedrijven op oudere bedrijventerreinen te verplaatsen naar Kil 4, en woningbouw op de oudere terreinen te starten.

De behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen in Zuid-Holland zou beduidend minder zijn dan een tijd geleden, heeft een recent onderzoek aangetoond.

Reden voor Milieudefensie om deze avond te organiseren. De behoefte aan een nieuw bedrijventerrein wordt door de aanwezigen sterk in twijfel getrokken en velen waren tegen. Logistieke bedrijven horen hier niet. Er werd opgeroepen tot een brede discussie. Andere ontwikkelingen zijn ook mogelijk, zoals stadslandbouw of recreatie met landschappelijke beleving.

Bewoners waren verontrust over de toename van vrachtverkeer, die ook 's nachts gaan rijden.
Eveneens werd aangegeven dat vele bomen moeten sneuvelen als de wegen worden aangepast voor het bedrijventerrein.

De gemeenteraad moet het Bestemmingsplan gaan vaststellen. Op dinsdag 30 mei komen de zienswijzen die zijn ingediend aan bod in de Adviescommissie Fysiek, met een sprekersplein.
De bezoekers van deze avond zijn zeker van plan hiernaar toe te komen, en om in te inspreken.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"