Kinderen, ouders, bewoners Minnaertweg vragen aandacht voor hun 30 km straat






Woensdagmiddag 24 mei 2017 ging ik naar de Minnaertweg in Sterrenburg waar bewoners en kinderen een 30 km actie hielden. De Minnaertweg is een 30 km weg, maar niet zichtbaar een 30 km weg. Aan het begin van de straat staat een klein bordje, verder niets. 

Ook hier willen bewoners meer veiligheid, zeker voor hun kinderen. Trekker van dit gebeuren is bewoner Leo Schaap. Met de 30 km stickers hadden de kinderen en hun ouders borden en mutsen gemaakt. Automobilisten die netjes reden werden luid toegejuicht.

Het was een stralende zomerse dag voor een dergelijke actie. Ook Veilig Verkeer Nederland was er, met een lasergun, waarmee je de snelheden kunt meten.

Omdat je er niet omheen kon dat er een aantal kinderen liepen met 30 km-borden en -mutsen hielden de meeste auto's zich in. Maar er waren ook deze keer weer redelijk forse overschrijdingen.

30 km straten komen steeds meer in de belangstelling, de aandacht - ook landelijk - neemt toe. Het gaat om de veiligheid op straat. Aan de ene kant moeten automobilisten zich bewust zijn dat men rustig moet rijden, maar een goede inrichting zorgt ervoor dat je lastig hard kunt rijden.

Wordt vervolgd ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"