Aanbesteding openbaar vervoer Drechtsteden - Alblasserwaard/Vijfheerenlanden gestart


Vervoerders kunnen zich tot  14 september 2017 inschrijven voor de nieuwe concessieperiode die in december 2018 van start gaat. Het uiteindelijke doel: een toekomstvast netwerk van openbaar vervoer dat aansluit bij de vervoersvraag van de regio.

Het Programma van Eisen
In het PvE staan de uitgangspunten voor de concessie omschreven. Zo worden er bijvoorbeeld minimumeisen gesteld aan de frequentie van de dienstregelingen en is een aantal belangrijke lijncorridors vastgesteld. Het PvE bevat ook kaders met betrekking tot onder andere tarieven, sociale veiligheid en duurzaamheid.

De belangrijkste uitgangspunten in het PvE zijn:
betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer. Snelle en frequente verbindingen, waaronder de succesvolle MerwedeLingelijn, en goede voorzieningen bij de haltes vormen de basis. Gecombineerd met slimme vervoersoplossingen zorgt dit ervoor dat iedereen zo goed mogelijk van deur tot deur kan reizen.

De PvdA heeft ook naarvoren gebracht een andere opstellocatie van de Arrivatreinen, niet meer aan de Krommedijk/Transvaalstraat.

Vervoerders kunnen zich tot 14 september 2017 inschrijven. Naar verwachting is de winnaar eind oktober bekend. Na de definitieve gunning gaan de provincie en de winnende vervoerder aan de slag met de voorbereiding zodat de nieuwe concessie medio december 2018, en uiterlijk 1 januari 2019, start.

(Provincie Zuid-Holland)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"