De nieuwe landschapsstad


Het landschap als basis voor de ruimtelijke kwaliteit in woongebieden. Kwaliteit is geen toeval, daar moet nauwkeurig naartoe worden gewerkt.

Tijdens de PAL-lunchlezing in het Provinciehuis, vrijdagmiddag 24 maart 2017, lichtte Harm Veenenbos, provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit (PARK), zijn werkprogramma toe. Zo werd bijvoorbeeld de notie van Veenenbos gedeeld dat er een vierde landschap in Zuid-Holland is ontstaan: de landschapsstad. Harma Horlings pleitte daarbij voor het verbinden van de herinrichting en het beheer van de groene ruimte in de landschapsstad met de nieuwe transitieopgaven.

Harma Horlings (Staatsbosbeheer), Michiel van Dongen (ministerie van I&M) en Boris Hocks (bureau Posad) reageerden ook positief op het programma.
Michiel van Dongen gaf Veenenbos mee in zijn visie op dijk- en kadeversterking gebruik te maken van de kracht van het Nationaal Deltaprogramma en nodigde hem meteen uit voor een inspirerende samenwerking. Wat betreft het thema energielandschappen benadrukte Boris Hocks het belang om bij een beeldende verkenning van de feiten óók burgers en bedrijven te betrekken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"