Groene golf fietsen vanuit buitenwijken naar centrum - mix van wonen en werken in oudere kantoorgebouwen



Waren een van de suggesties op de bijeenkomst van Nieuw Dordts Peil, woensdagavond 22 februari 2017 in de Blauwe Kamer in de Centrale Bibliotheek. Deze brainstormsessies gaan over de toekomst van onze stad.

Allerlei belangstellenden waren gekomen om weer verder te gaan met ideeen voor de stad. Ik zat in de bloedgroep Dordrecht Vooruit. Met o.a. een makelaar, landbouwer, Cirkellab, stichting samenwerkingsverband, DuDo Aanhangwagens, DaVinci College, Deal, Lichtpaleis.

Verder kwamen nog aan bod: Spirituele School voor heel gevoelige kinderen, die sluit beter aan op de vragen van nu, deze kinderen hebben andere dingen nodig; stadslandbouw; economie en ecologie op menselijke maat; roeiwedstrijden op de rivier (in het kader van meer doen met water).

Het was een goed bezochte bijeenkomst.

Wethouder Sleeking vertelde dat het goed gaat met onze stad. Alleen de dreiging van werkloosheid blijft, zeker voor vmbo banen. Robotisering/automatisering ziet hij wel als bedreiging voor die banen die wij juist zo hard nodig hebben. Nodig is een meer bruisende binnenstad en meer hbo om de uitstroom van jongeren tegen te gaan. De behoefte aan ontmoeting zal altijd blijven bestaan. Meer duurdere woningen zijn nodig, en zou ook goed zijn voor de OZB waarde, dus inkomsten voor de gemeente. De toename van waterbus-vaartijden, cruise schepen die onze stad bezoeken, en varen door Voorstraathaven stemde hem tevreden.

Dit project gaat nog door. In juni/juli zal een rapportage met plannen en ideeen klaar zijn, zodat ook ideeen kunnen worden opgenomen in Verkiezingsprogramma's van de politieke partijen.

Op http://www.nieuwdordtspeil.nl/ leest u meer over Nieuw Dordts Peil.

Bekijk hier het filmpje van RTV Dordrecht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"